Unravel

Unravel är ett spel som är gjort av svenska speltillverkare. Det var nog ingen som visste att detta svenska spel med en liten gubbe som är gjort av garn skulle bli en av de stora snackisarna efter en EA presskonferens i somras på E3. Det mest förvånande är att EA, som för det mesta är en så kallad ondskefullt företag som endast lever på sportspel och en viss typ av spel, vill satsa pengar och lägga ner tid på ett sådant litet och okänt indiespel som inte om speciellt omtalat. Det betyder att EA ser en potentiell framtid i de spelet som de svenska speltillverkarna har tagit fram. Dessutom fick spelet extremt mycket tid under den dyrbara presskonferensen vilket tyder på att det är något positivt med det hela. Dock vet vi inte än vad de kommer kunna tänkas leda till.

Många PR-kampanjer för spelet

Själva spelet handlar om en figur som du läste tidigare är gjort av garn. Yarny heter den lilla figuren som har fått stor uppmärksamhet på sociala medier. Det har funnits många PR-kampanjer för spelet från E3 2015 som har bestått av att den lilla figuren av garn vid namn Yarny har varit på äventyr och poserat bland kändisar. Detta var en framgångsrik kampanj och Unravel växte högt på listan. Vi citerar: Unravel är ett fantastiskt spel som även uppfyllde varje förväntan undertecknad och vad publiken kunde ha haft”.

Makalös grafik

En stor fördel med Unravel är att presentationen samt grafiken är makalös, helt otroligt bra gjort. Det är inte nog med att den är extremt och oerhört teknisk med dess ljuseffekter samt höga grad av detaljer och dess rikedom. Utan tematiken i spelet är otroligt medryckande samt sentimental som alla som någon gång under deras liv har upplevt någon del av vårt lands fantastiska natur. Allt i spelet upplevs ur Yarnys perspektiv där det är perfekt inzoomat. Det är likt den synen so små barn skaffar och har på världen när de skapar sina egna äventyr. Det är just därför som det myllrar av liv samt händelser på marken i en helt vanlig skog, där en ful hög med skrot kan vara ett stort och enastående äventyr. Många ser Unravel som det mest självklara svenska spelet som skapats med tanke på vår natur och spelets grafik och massor man andra faktorer. Experter tror att det här spelet kan bli riktigt stort, framför allt när EA har valt att sätta sig in i det med tanke på att EA har många kända spel sen tidigare. Det är bland annat dem som har tagit fram FIFA och NHL spelen som är en av världens mest kända och spelade tv-spel. Grafiken på alla EA:s spel är helt magisk och man kan verkligen tro att allt utspelar sig i verkligheten och att man i princip kollar på film. Detta är något som man snart kommer få se på Unravel också förhoppningsvis, om de inte redan har det. Vi som gillar spel från interactiveinstitute.se kommer givetvis följa denna resa och hålla er, våra läsare, uppdaterade hur det går.