Nintendo Switch

Nintendo har funnits ett tag, men de har under deras tid kommit med flera olika konsoller. Bland annat med den kända och omtalade ratten man har när man bland annat kör rally-spel. Nu har Nintendo släppt deras senaste konsol, Nintendo Switch. Här på interactiveinstitute.se kommer du kunna läsa allt vi vet om den nya konsolen.

Lanserade helt ny spelkonsol

Vi som säkert du också, kände att Nintendos nya konsol slog ner som en bomb. Helt oväntat och man hade inte upptäckt ett spår av att Nintendo i sin tysthet var på väg att lansera en helt ny konsol. Vissa experter har haft sina aningar och haft benämningen NX på konsolen, men för allmänheten var detta helt nytt. Det japanska företaget Nintendo har alltså lanserat nya Nintendo Switch, som experterna tror kommer slå igenom stort på marknaden. Efter tusentals bilder som visat sig vara falska samt massor med spekulationer och ryktesspridningar har vi från interactiveinstitute.se fått reda på hur den egentligen ser ut. Den har två handtag som de flesta andra konsoller har och sedan med knappar och styrpinnar på. Färgerna är grå och svart vilket ser otroligt elegant ut och kommer smälta in bra i olika miljöer hemma.

 

Nintendo Switch är en så kallad hybrid så den går att spela på både stationär och bärbar gaming, det vill säga att den stödjer båda. Vill du spela framför tv:n som de allra flesta väljer så finns det att placera konsolen i ett ställ som dessutom fungerar som en laddningsstation. Skulle du vilja spela utanför hemmet går det lika bra, då du kan placera den vart du vill. Ungefär som en surfplatta eller ett Nintendo 3DS, bara en aning större. Som du tidigare läste om beskrivningen av konsolen så är de dem kallade handkontrollerna som kallas för JoyCon. De går enkelt att ta loss om du skulle vilja spela med flera, det vill säga att man väljer att spela multiplayer. Detta kan du göra oavsett vart du befinner dig. För dig som vill går ett bättre grepp och styre kan man köpa en mer klassisk och rejäl kontroll, som funkar precis på samma sätt som de andra.

Spelen köps som kasetter

Vi från interactiveinstitute.se vet att det inte kommer finnas eller användas skivor till spelet som de allra flesta andra tv-spel har. Utan det kommer vara i kassett format som man köper spelen, ungefär så som det var på den gamla goda tiden när Nintendo-64 fanns. Dock vet vi ännu inte hur de tekniska specifikationerna är men vi väntar givetvis med spänning på det och kommer uppdatera vår blogg så fort vi får reda på sanningen om det nya tv-spelet. Denna information kommer nog komma när som helst eftersom konsolen kommer finnas ute i butik i månad mars år 2017. De flesta brukar släppa informationen några månader i förväg så folk hinner längta och eventuellt spara ihop pengar så konsolen får största möjliga uppmärksamhet. Detta är extremt vanligt inom teknologin eftersom de lätt sprids rykten och produkten blir mer omtalad än vad den hade varit om man inte hade berättat om den innan.

Bild lånad från Mediamarkt