Twitter lägger ner Vine

Som du kanske vet om så fortsätter twitter att förlora pengar och behöver nu sparka 350 personer. Ett stort frågetecken under denna nyhet är vad de personer som blir sparkade gör och arbetar med på Twitter? Jo, de arbetar med Vine som är en app som Twitter har köpt innan själva appen hade gått live. Detta skedde i slutet av 2012, men sedan lanserades Vine i månad januari år 2013. Vine är ett social medie där man kan redigera samt lägga upp roliga videos som har olika budskap och sker i olika trender. För att kunna se dessa videos måste man ha ett konto, som vilket annat socialt medie. En till likhet är att man kan gilla inlägg och spara dem på ens favoritlista och massor man andra funktioner.

Säger upp 350 personer från Vine

Det visade sig nu med tanke på att Twitter säger upp 350 personer, att Vine läggs ner. Detta kommer nog göra väldigt många ledsna då just Vine var ett av få sociala medier som endast fanns för att folk skulle ha kul. De säger att de inte kommer stänga ner Vine för än om några månader eftersom de som blir sparkade från Twitter har en så kallad uppsägningstid som är till för att de ska kunna hitta ett nytt jobb. Dock kommer appen inte tas bort helt utan man kommer endast förbjuda att kunna göra nya uppladdningar. Det vill säga att vi som använder oss av Vine kommer fortfarande kunna ha kvar appen men vi kommer inte kunna göra nya så kallade Vines. Vi kommer endast kunna kolla på gamla Vines som vi har gillar eller sparat sen innan. Dock kommer det inte göras några uppdateringar, förbättringar eller utveckling av själva appen eller layouten på något sätt. Kort och gott kommer Twitter släppa Vine men fortfarande ha kvar den för att inte skapa allt för stora skriverier och rubriker runt om i världen. Detta är förståeligt eftersom detta har och göra med att Twitter går dåligt, vilket de givetvis inte vill skryta om direkt utan helst hålla för sig själva tills det eventuellt går bättre för företaget. På sikt finns det en chans att de öppnar upp Vine igen om de får mer med resurser för det. Det kan även vara en av anledningarna till att de inte vill lägga ner Vine helt utan endast strypa uppladdningen av nya Vines. Dock vet vi inte det här helt säkert.

Ett av världens största medier för att lägga ut korta texter

Twitter är ett privatägt aktiebolag som har funnits sedan 2006. Det är ett av världens mest använda sociala medier och används främst för att lägga ut citat, utrycka sina åsikter att berätta i korta meningar vad som händer i ens liv. Många kändisar har konton på Twitter där det bland annat lägger ut korta citat med budskap av olika saker de tycker, känner och upplever. Det är alltså ett forum där man kan uttrycka sina åsikter. Deras huvudkontor ligger i San Fransisco och där har de 3 600 anställda efter en räkning som skedde år 2015. Twitters slogan är ”What´s happening?”, vilket symboliserar de du tidigare läste om innehållet.